Stacks Image 2266
ZAKWALK (11’54”, 16 MB)
MP3 letöltés itt (jobb-kattintással a menüből) / download here (from right-click menu):
ZAKWALK

Kedves Látogató! Egy hangsétára hívjuk a Zeneakadémia épületében. Kérjük, töltse le a fenti hangfáljt és hozza el egy telefonon vagy MP3-lejátszón. Menjen a XXIII. terem elé a folyosóra (II. emelet), vegye fel a fülhallgatót és indítsa el a felvételt. Néha majd meg is kell állítani egy kicsit, de ezt külön hallani fogja. Jó szórakozást!

A hanginstalláció a hangművészet egyik ága, mely az utóbbi évtizedekben, elsősorban amerikai és német művészek hatására lett expanzív médium, és úgy tűnik, teljesen önálló művészeti ággá kezd válni. Konceptuális módon újraértelmezi a valóság egyik vetületét.
A hanginstallációk egy speciális formája, önálló területe a hangséta (soundwalk). Itt nem mi megyünk be az installáció terébe, hanem végig kell járnunk egy utat egy hallott narratíva alapján, mely egy új világot teremt számunkra.
Dear Visitor! We invite you to a soundwalk in the Liszt Academy. Please download the audio file above and bring it with you on a phone or MP3 player. Go in front of Room XXIII (Floor 2) into the hall, put on your headset and start the sound. Sometimes you will have to stop it a little bit but you'll be asked for it. Have fun!

Sound installation is a branch of sound art, which in recent decades has been an expansive medium mainly due to American and German artists, and it seems it is becoming a completely independent branch of art. It conceptually reinterprets an aspect of reality.
Soundwalk, as a special form of sound installations, represents a separate area. Here the listeners will not enter the installation space but must walk a path based on the heard narrative, which creates a whole new world for them.